Дъщеря ми е по-тежко пострадалото момиче. Тя е адекватна, говори. Все

...
Дъщеря ми е по-тежко пострадалото момиче. Тя е адекватна, говори. Все
Коментари Харесай

Бащата на едно от прегазените момичета в Сопот: Гледката беше ужасяваща

„ Дъщеря ми е по-тежко пострадалото момиче. Тя е съответна, приказва. Все още се намира в интензивното поделение на болничното заведение, защото има въздух в белия дроб. Следващата седмица предстоят интервенции на натрошения ѝ таз. Благодарим на ВМЗ-Сопот, които осигуриха четири банки кръв ”, сподели майката на момичето, което бе прегазено в Сопот от 18-годишна шофьорка с няколко седмичен стаж зад кормилото, съобщи Нова телевизия.

Тя добави, че за случая са отговорни родителите на тийнейджърката, седнала зад кормилото без никакъв стаж.

Бащата Иван Радуйчев добави, че е схванал за случая сутринта, когато са му звъннали. „ Пристигнах по най-бързия метод. Детето ми беше извадено изпод колата със съдействието на шефа. Автомобилът е стоял върху нея няколко минути. Гледката беше ужасна. Изпратих кукла на учебно заведение, видях я като смачкано коте ”, сподели той.

Директорът на образователното заведение, където е станал случая, сподели, че е директен очевидец. „ Паркирах моя автомобил пред учебното заведение и тръгвайки към постройката, чух писъци и крясъци. Обръщайки се, видях колата върху наша ученичка. Притекох се на помощ. Всички деца и родители наблизо също помогнаха. Подадох сигнал на телефон 112. Родител се обади и на полицията. Всички бяхме в потрес. Един татко извади крик от колата, само че и с него не успяхме да я повдигнем. Тогава извиках всички момчета, които бяха на паркинга и вдигнахме автомобила във въздуха и с ученичка от 10 клас успяхме да измъкнем детето отдолу под колата, на безвредно разстояние. Подложихме ѝ раница и не разреших да я пипат ”, описа шефът. И добави, че шофьорката също е тяхна ученичка.

Бащата на потърпевшото момиче заяви, че ще търсят правата си по правосъден път. Според него наказването би трябвало да бъде за родителите на младата шофьорка. „ Не съм първият родител, който плаче за детето си, само че желая да бъда последният ”, добави той.

Бабата на момичето акцентира, че всички институции би трябвало да вземат ограничения, с цел да бъдат предотвратени сходни произшествия.

Шофьорката е арестувана за 24 часа. Прокуратурата е назначила техническа експертиза.

Директорът на образователното заведение моли към отговорност на пътя. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР